The Sun Is Shining

Haft underbart väder idag så blev en kaffe i solen med Ebbis och efteråt blev det sushi i stora mängder. MUMS! det är nog en av favvorätterna hos mig. Ikväll blir det kyckling med fyllning, hemmagjord potatismos och go sallad. Bra avslutning på denna helg. 
 


 
 

Går för fort

Tiden tickar för fort, nu åkte mamma och dom nyss. Vi har haft en otroligt mysig helg, var ute och promenerade vid aker brygge som är så sjukt fint, drack vin och det blev mycket prat och skratt. Nu känner jag mig hel igen och kan njuta mer av Oslo.
 
 

SUPRICE

Herre min skapare vilken överraskning, inte nog med att jag blev överlycklig när mamma och dom kom så hoppar nog Ida fram efter ett tag. Jag kan säga jag hoppade nån meter upp i luften och innan jag ens hann öppna munnen kom tårarna! Så båda mina älskningar kom med upp :)

 
 
 
 

Lördag

Uppe med tuppen, städat i mitt rum och plockat iordning i lägenheten. Fick nybakt bröd till frukost av sambon Anna, inte var dag men har sådan lyx. Nu ska jag strax gå och möta upp mamma och co, får se vad denna dag har att erbjuda men kommer bli bra vad det än blir. Ciaooo
 

just idag är jag stark

Just nu mår jag bra...... Fått förlängt jobb, mamma hanna mormor och claes kommer upp till mig imorn, om en vecka är jag hemma och just nu myser jag ihjäl mig med ebbut, emil å erik!!!!! Bra sambos må jag säga :) massa godis, nya johan falk filmen (dock usel), gossip och nu en till film.

Saknad så det gör ont

Jag trodde inte jag kunde sakna någon så mycket som jag saknar dig! Fan du är min bästa även fast vi småbråkar lite smått ibland. Men vafan syskonkärlek kallas väl det. Nu när jag vart borta från dig i en månad märker jag hur mycket du betyder för mig!
 
(var tvungen att skriva en liten kärleksförklaring till syrran min, det är hon värd)
 

Fullspäckat

Yäs, mycket att se fram emot. Nu i helgen kommer ju som sagt mamma å resten, helgen efter åker jag hem på besök. Ska bli otroligt kuuuuuuul, längtar som bare deeeeeeen :) Sen dröjer det inte länge innan fler vänner kommer upp till oss, kan inte bli bättre. Fullspäckade helger ända tills man ska fara tillbaka till hemorten, jag klagar inte. Nu gosssip och sen natta

Pancakes

På dagarna händer inte allt för mycket därför lite dåligt med uppdatering från mig. Blir mest upp jobba komma hem runt 6 tiden laga mat el handla el tvätta el städa. Har även fastnat för gossip girl, jag är en av dom som aldrig kollat på denna serie så råkade jag ge det ett litet försök när jag kom upp hit och nu har jag fastnat helt. Idag har jag jobbat duschat damsugit och nu ska jag göra pannkakor och kolla på gossip. Hadeeeee

två bilder från helgen (lånade av Kristine)
 

Måndagsmorgon

Jag är inte den morgonpiggaste tjejen direkt, jag skulle börjat halv 9 idag så går upp halv 7 gör mig iordning. När jag väl är på t-banan skriver dom och ändrar tid till halv 10 istället. Då kunde ju jag sovit en timma extraaaa....Bara vandra hemåt igen och kanske städa lite ? varför inte.

Alicia Keys

Vilken röst kvinnan har
.

 

Vill vill vill vill



hade jag haft dessa i min garderob hade jag mått lite bättre

Oak

Fikan igår blev några timmar lång, tiden bara försvann. På kvällen blev det god mat, vin och självklart en förpärla hos oss. Vi hamnade i tillslut på Oak, jag hade hur kul som hellst. Det var min bästa utgång sedan jag kom till Oslo. Idag var jag också uppe i bra tid, men det är nog tack vare Kristine att jag komnmit upp denna helg. Vilket har varit otroligt skönt, har fått ut mycket av denna helgen. Har inte skrattat så här mycket som jag gjort denna helgen på väldigt länge. Dock har jag dragit på mig en förbannad förkyldning och jävla krupphosta, näsan rinner och rösten är halvt borta. Men mår faktiskt inte så dåligt ändå har ju mina gosiga sambos som livar upp stämningen:))
 

Uttråkade tjejer

I väntan på att alla andra töser ska bli klara hr vi väl lite kul med kameran då...

 ( inte helt normala )
 
 

Saturday

Underbar dag, vaknade redan runt 9 då jag, Ebba och Kristine tog en kopp kaffe sen på med träningskläderna och gick ut på en lång promenad. Det var världens drag för det var tydligen nått maratonlopp genom hela Oslo, vilket var lite festligt. Väl hemma igen så gjorde Krille en riktigt god frukost åt oss, det var inte sista gången jag åt den kan jag säga. Nu är vi påväg ut igen för en fika :)


Yesterday

I går kväll bar det av till ett chill ställe på Ake Brygge som hette Barbera, blev något glas vin och tjejsnack. Avslutade kvällen med Krille och Ebba i mitt krypin och sätte på en film som jag somnade som en stock till. Men en mycket bra fredag.


 
 

Fredag

Fredag idag och jag hade tidigvakt på jobbet så slutade redan vid 15.00. Det är underbart att sluta tidigt en fredag så man kan göra något utav dagen. Igår kom vår kära vän Kristine upp. Men men ikväll ska vi ut och ta ett glas vin och imorgon ska vi se lite mer av Oslo. Känner på mig att detta kommer bli en bra helg. Det gör det bara bättre med tanken av att mamma och resten kommer upp nästa helg, för är det några jag saknar så är det familjen. Men nu ska jag umgås :)

Frustrerande

Vi hade/HAR ju ett mål när det gällde att åka upp till Norge och jobba. Det var att spara pengar, för i januari ska vi åka ut i Asien och resa i 2 månader. Men shit jag vill spendera masssvis med pengar, finns så mycket kul och spendera dom på. Vill inte spara en krona och hade jag inte behövt spara varenda krona hade jag kunnat leva som en gudinna. Men då är det ju tur att jag älskar Oslo så mycket att det finns en chans till att åka upp igen i några månader när vi kommer hem från Asien. Fast om det blir så ska jag försöka få med mig lite mer vänner och framförallt sistaaah IDA!
 

(När jag ser det här blir det lite enklare att hålla i pengarna här.
Tanken av att sola, bli brun, och bara ha det gött)

Mat

Gud vad jag är hungrig hela tiden, äter konstant! Har aldrig haft sådan här matlust förut, jag blir aldrig mätt. Dock skadar inte ett antal kg till på min lilla kropp men jobbigt och gå och vara hungrig ( sugen ) på något jämt och ständigt! Nu ska jag gå ner och göra mig mackor och te sen blire natta :)
 
Så nu vet ni Mamma och Mormor, jag äter så det står härliga till så ni behöver inte va oroliga över att jag slarvar nu när jag måsta laga och fixa all mat själv.

Händelserik dag

Nu ska jag faktiskt berätta rätt utförligt om min dag. Har inte vart den roligaste i mitt liv om jag får säga så.
Vaknade imorses och det var svart ute, gör mig iordning och ska åka iväg till jobbet medans Ebba&Josse ska ha världens mysfrukost med tända ljus. Det regnar ute och t-banan var alldeles för snabb just idag så jag kom till jobbet 20 min innan ens någon annan hade kommit ( hade tidigvakt ). Barnen hade för mycket energi och gapade mig till huvudvärk. Vi gick ut och det var bara massa lera och smutsiga barn som skulle tvättas rena, plus att det var kallt så höll på att frysa ihjäl. Jag skulle sluta 15.00 och 3 minuter innan jag ska fara hemåt fick jag byta bajs och det var inte i blöja utan kalsonger.
Kommer iväg lite senare och har redan brottom för jag var tvungen att hinna till banken innan 16.00 i och med idag var enda dagen jag skulle hinna dit och hämta ut min dosa till norska kontot. T- banan var seg och jag började få panik i och med att jag hade ingenaning om vart swedbank låg förutom vid Ake brygge. Men med en halvtimma kvar tills stängning traskar jag på för att hitta, gick och gick och tillslut efter många vändningar så såg jag skylten. Klockan var nu 15.50, jag halvsprang och när jag kommer in är det världens glammigaste byggnad, stora glasfönster och endast kostymnissar gick omkring där inne. Själv var jag halvsvettig efter all stress och äcklig efter jobbet så hade velat gräva ner mig. Iaf, när jag kom in frågade jag mig fram vilken våning själva banken låg på och dom sa våning 8 så pekade dom på hissen jag skulle ta. Gå in i hissen och den FASTNAR, jag fick panik, kollade ännu en gång på klockan och den står på 15.55! Vad skulle jag göra nu inga knappar funkar inte ens nödknappen. 3 minuter kändes som flera timmar men tillslut skakar hissen till och dörrarna öppnas. Det var en lättnad hoppar iaf in i en annan hiss lite längre ifrån ännu mer skabbig och äcklig. OCH DE VA EN GLASHISS så alla ser hur förvirrad jag ser ut och ställer sig och glor..... Kommer upp till våning 8 då det finns 3 dörrar att välja på, stod i nån minut för jag hade sån beslutsångest men till slut kom det ut en tjej som jag frågade. Gick in i receptionen och sa att jag skulle hämta ut min dosa då hon säger "det är försent lilla du klockan är över 4 och du skulle bokat tid". Där höll jag på att börja gråta, frågade lite snällt om det inte fanns nån möljighet till att jag bara skulle få dosan, det räcker ju med att jag visar passet och dom ger mig dosan. Vilket hon tillslut gick med på, så hon kallade upp en som hon sa hette Emma men istället visade sig va en stilig man. Jaja nog om de jag fick min dosa och jag är nöjd.

Sen vidare till jobzone där jag skulle lämna in mitt kontonummer vilket också inte var helt enkelt men de kan ni få höra en annan dag för nu orkar jag inte skriva mer.

Nu har jag iaf ätit och fått lite mer glad energi.
 Det spöregnar, åskar, blixtrar ute så får bli att krypa ner till ännu en film :)

Hoppas ni har haft en lite bättre dag än jag, ciaooo

Städa städa städa

Shit vad tråkigt det är att städa men Shit vad kul det är när det blir fint och luktar helt underbart gott igen :) Hela vårt köksbord braka ihop i helgen och näst intill alla våra glas gick i spillror, inte så kul. Men men så äre mät. Nu ska jag och ebbis krypa ner och se klart filmen vi inte orkade igår. Ciaoo

helgen


hur underbart är det inte å ha en ben&jerry´s glassbar 5 min hemmifrån

Bilder från lördags

Nu var ännu en helg över och dax att återgå till jobben imorn. Vilket känns bra, ingen söndagsångest alls faktiskt, Helgen har varit bra, i fredags var det en riktig myskväll och igår så var det meningen att vi skulle ut en sväng men fastnade hemma med en gura. Men det är jag glad för, det innebar inga pengar blev spenderades. Idag har också varit en mysdag, Har bara kollat på film och degat, det slutade med att vi var 5 i mitt lilla krypin och hade filmmataron. Men nu NATTA :)
 
 

Mysfredag

Idag är en riktigt gokväll, var och köpte stor SVENSK godispåse och cola vilket är det bästa jag gjort på länge. Nu dricker vi vin och ska snart sätta på en film :)

Fredag

Fredag fredag, nu sitter jag här iorning och väntar på att dom ska ringa och säga att jag ska jobba. Men det verkar inte riktigt bli så för vanligtvis brukar dom ringt för en timma sen. Men jag får se det som såhär, jag måste verkligen fixa norskt bankkonto och det kan jag bara göra vardagar då jag egentligen jobbar. Så har dom inte ringt om en halvtimme får det bära av dit. Då får jag iaf något vettigt gjort idag ändå. Sen blir det väl städning så det blir myspys till helgen :) Nästa vecka väntas förmodligen längre uppdrag på barnehage vilket jag ser otroligt mycket fram emot.
 

En suddig bil från helgen

tiden springer iväg

Tiden bara springer iväg, snart redan 2 veckor här i oslo. Nu kommer tredje helgen vilket innebär INGEN utgång, bara lite vinpimpling hemma. Kan ju bli mysigt och trevligt det också. Denna vecka har bestätt av jobb, filmmys, mat, diskning och sova. Jag kan säga er en sak att jag aldrig har diskat så här mycket i hela mitt liv och det är en sak som jag SKA ha i min nästa lägenhet DISKMASKIN.
Nu återigen filmmys och sen äre nattaaaaa!!!!!!

dum dummare dummast

Haha, här har vi suttit och klagat på att vi inte får igång internet hur länge som hellst. Så kommer en kompis hit och ska hjälpa oss, tog 10 min tills han insåg att vi bara skrivit in fel lösen... Smarta tjejer

Parkhäng, festligheter, mys



Hunnit med rätt mycket under en vecka.
Kan inte uppdatera allt för ofta för vi får inte in internet, vilket suger.
Här kommer lite bilder från veckan (och ja jag vet att jag inte skulle dricka alkohol men jag ändrade mig till att första veckan är okej) Ikväll blir det inflyttningsfest så nu blire till att fixa.
 
 

Oslo

Vilken underbar stad, jag trivs som fisken i vattnet redan nu.
 
Andra jobbdagen gick också bra, hamna på samma barnehage som Ebba vilket var ännu bättre. Kommer gå galant och känns som dessa 4 månader kommer sväva förbi. Men det har väl både för och nackdelar, fördelen är väl att jag kommer snabbare hem till mina kära och nästa stop är asien. Nackdelen är att jag älskar staden, lägenheten och utbudet av allt är så mycket större.
 
Men men nog om oslo för tillfället, nu ska jag krypa till kojs :) Natta folket!
 
 

Er saknar jag massssssviiiiis
 
 
 

Barnehage

Första dagen på barnehage gick galant för er som undrat.
 
På tal om annat så har vårt nya nyttiga liv börjat, nu ska vi bli fitta och må bättre! Gjort upp träningsprogram som börjades på idag. Gick väl inte som vi tänkt oss men vi fick iaf ett mål att sträva efter. Har även hunnit med en liten film under kvällen men nu är det duschen och sängen som gäller så jag orkar morgondagen.

pilestredet park


Lite bilder från mitt kryp in på pilestredet
Mer kommer så småningom











Oslo

Nu har jag äntligen kommit i ordning i Oslo, ska va här i 4 månader och jobba. Trivs redan så tror detta kommer bli hur bra som hellst. Imorgon är det arbetsintervju som står på tur och hoppas på det bästa.
 





två bilder från dagens händelser (operahuset&fästningen)



RSS 2.0